Zaterdag vond de eerste dag van Kaeskoppenstad plaats. Liefhebbers konden zich weer wanen in het Alkmaar van de laat-16e eeuw, dankzij de inzet van honderden vrijwilligers. Delen van d'Oude Stad en het Waagplein waren zoals ieder jaar omgetoverd met attributen, schepen en houten constructies en door de straten liepen onder andere rattenvangers, bedelaars, wezen, doodgravers, edelen, notabelen, watergeuzen en stadsomroepers.

Op het Waagplein is de nieuwe aanwinst te bewonderen: de klokkentoren van de Grote Kerk op halve grootte. Vaste attracties zijn de ernome houten 'kraen', de caroussel en ook de houten duikboot van Cornelis Drebbel. Er was ook een 'kleyne kaesmarkt'. Op de route van Kaeskoppenstad is eveneens een mooie mix van oude en nieuwe attracties en acts te zien.

De wandelroute is hetzelfde als vorig jaar. Bezoekers lopen vanaf de Luttik Oudorp niet meer terug langs de zuidzijde en slaan het begin van het Fnidsen, de Mient en de Platte Stenenbrug over. De gemeente kwam daarmee tegemoet aan winkeliers, die beklag deden over omzetverlies. "Deze dagen staan met stip op één qua lage bezoekersaantallen", aldus de eigenaar van tabakszaak Egbert Broers. "Bezoekers komen niet om iets te kopen".

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte een fotoreportage die in zijn volledigheid te zien is op onze Facebookpagina.
Pin It
Bekeken: 2802x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/