Woensdagmiddag vanaf 16:00 uur worden vanaf Airport Lelystad zeven testvluchten gemaakt met een Boeing 737-800 van Transavia om bewoners, die onder de aan- en uitvliegroutes wonen, te laten ervaren wat ze in de toekomst kunnen verwachten aan vliegtuigoverlast. Twee van deze vluchten gaan over Noord-Holland waaronder ook Noord-Scharwoude, Alkmaar en De Rijp.

Dit voorjaar stond de openstelling van commerciële vakantievluchten op Airport Lelystad op de planning maar vanwege weerstand van met name bewoners uit de regio's West-Friesland, Veluwe en Zwolle is dit voorlopig uitgesteld tot voorjaar 2020.

De vliegtuigen die in de toekomst op Lelystad vliegen mogen het Schipholverkeer niet in de weg zitten en vliegen hier onderdoor. Dit heeft het  gevolg dat de Boeings op ongeveer twee kilometer hoogte komen te vliegen.

Op de website belevingsvlucht.nl zijn de vluchtschema's en routes te vinden en zal op 30 mei in realtime de geluidsmetingen te volgen zijn. Opvallend is dat er geen geluidsmetingen worden gedaan in Noord-Holland. Met Flightradar24 (zowel online als app) zijn de testvluchten van HV051 in realtime te volgen. (Foto's: belevingsvlucht.nl)
Pin It
Bekeken: 3717x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/