De nieuwste attractie van Kaeskoppenstad is een replica van de klokkentoren die tijdens de bouw van de Grote Kerk plaats bood aan een klok. Deze ’Klokketoren van de Groote Kerck’ heeft van 1501 tot 1857 bij de ingang van de kerk gestaan.

De Klokketoren is het geesteskind van Alkmaarder Jan Roobeek die eerder al de bekende rode toegangstoren van Kaeskoppenstad, de middeleeuwse 'Hijskraen' en de 'Duykboot' van Drebbel realiseerde. Hij heeft de toren gemaakt naar aanleiding van het 500-jarig bestaan van de grote kerk.

Het verzoek was om de toren op ware grote te maken, maar dat bleek al snel te duur. Daarom is gekozen voor een replica op halve grootte. In de toren hangt een uit 1820 afkomstige bronzen klok van 90 kilo. Die kan tegen een bescheiden vergoeding worden geluid, de opbrengst gaat naar een goed doel.
Pin It
Bekeken: 2689x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/