Het oplaten van ballonnen in Alkmaar wordt niet verboden. In een motie van GroenLinks en de Partij voor de dieren werd gesteld dat het oplaten van ballonnen eigenlijk  "afvaldumping door de lucht" is. De ballonnen komen neer in de natuur en dat is gevaarlijk voor bijvoorbeeld dieren die ze opeten, daarnaast duurt de afbraak van de ballonnen in het milieu erg lang.

In een aantal gemeenten in Nederland is het oplaten van ballonnen daarom verboden. De motie werd maandagavond tijdens de raadsvergadering behandeld.

PvdA, BAS, Seniorenpartij, Leefbaar Alkmaar en de ChristenUnie steunden maandagavond de motie. maar OPA en VVD stemden tegen en ook het het CDA ging niet mee in en verbod omdat de bewustwording volgens het CDA op gang gekomen is. Ook D66 besloot na een interne discussie dat een verbod niet nodig is. De motie van GroenLinks en de Partij voor de dieren haalde het daardoor net niet.
Pin It
Bekeken: 4023x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/