Vliegveld Middenmeer is een klein vliegveld in de kop van Noord-Holland en wil graag recreanten met kleine tweepersoons vliegtuigjes aantrekken. Het vliegveld hoopt binnenkort de vergunning rond te krijgen. Op dit moment mogen alleen lichtgewicht vliegtuigen, zogenaamde Microlight Aircrafts, in Middenmeer landen.

Vliegclub Wieringermeer gebruikt vliegveld Middenmeer als basis en voorzitter Christiaan Roselaar vertelt dat er veel energie wordt gestoken in het verkrijgen van deze vergunning. "Een vliegveld waar deze vliegtuigen nu mogen landen is bijvoorbeeld Lelystad, maar daar wordt het steeds drukker met charters van luchtmaatschappijen. Ook zijn de landingstarieven in Lelystad veel hoger dan bij ons. Het zou mooi zijn als wij hier in de Noord-Holland-Noord een alternatief kunnen bieden aan deze groep sportvliegers”.

De vergunningsaanvraag ligt nu bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Deze bekijkt of het vliegveld aan alle technische eisen voldoet en er geen mogelijke gevaren dreigen voor de omgeving.

Op het vliegveld zitten ze in de tussentijd in ieder geval niet stil. Sinds drie jaar heeft de vliegclub de oude bollenschuur verruild voor een fraai gebouw dat niet alleen als clubhuis dient maar waarin ook een fijne brasserie te vinden is. Ook de vliegschool heeft hier zijn intrek genomen.

De vraag of er in de toekomst ook grotere vliegtuigen mogen landen, lacht Roselaar wuivend weg. “Het is niet de bedoeling dat hier grote Boeings komen landen. We richten ons op tweepersoons vliegtuigen. We hebben een grasveld van 600 meter dat dienst doet als start- en landingsbaan. Daar kan een grotere kist niet op landen.”

Het vliegveld organiseert op zaterdag 2 juni een open dag om het vliegveld en de vliegsport te promoten.
Pin It
Bekeken: 3522x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/