Sportliefhebbers konden woensdagavond eindelijk de hardloopschoenen aantrekken voor hèt hardloopevent van Alkmaar: De City Run by night. Zo'n 9.000 deelnemers hadden zich aangemeld, en dat is opnieuw meer dan vorig jaar.

De aftrap van het evenement was zoals gebruikelijk weggelegd voor de kinderen, gevolgd door de lopers van de vijf kilometer run. De route voerde de deelnemers onder andere door de smalle straatjes van de binnenstad en langs de bezienswaardigheden. De tien kilometer loop ging ook door het Emmakwartier en het Burgemeesterkwartier.

Ondersteund door het heerlijke weer, muziek en entertainment was de sfeer uitstekend te noemen. Drukke terrassen en supporters langs de route zorgden voor nog meer inspiratie.

Natuurlijk werd er vooraan om de podiumplaatsen gelopen. Winnaar van de 5km was Elke de Jong uit Alkmaar. Hij liep een tijd van 17:48 min. De nummers twee en drie waren Ivor Van Maaren uit Heiloo en Marcel Termes uit Castricum. De snelste dame, Daniëlle van Dorth, kwam met een tijd van 18:53 min. als zevende binnen. De top drie dames werd gecompleteerd door de Alkmaarse Angelique Kuipers en Laura Keur uit Enkhuizen.

De 10 km loop werd gewonnen door Filmon Tesfu uit Den Helder in 32:14 min. Pim Molenaar uit Heiloo en Michiel de Ruiter uit Schoorl maakten het podium vol. Bij de vrouwen won Suzan Nieman uit Warmenhuizen in 38:26 min., gevolgd door Lies Deruddere uit het Belgische Wevelgem en Lisa Stolp uit Rotterdam.
Pin It
Bekeken: 2267x