Basisscholen De Wegwijzer en de St. Adelbertusschool werken vanaf nu met een ALO-geschoolde combinatiefunctionaris, een docent die speciaal voor de gymlessen op school aanwezig is. Er werken nu in totaal 27 scholen in Alkmaar met de van Alkmaar Sport afkomstige combinatiefunctionarissen.

Volgens Virginija Festner, directeur van De Wegwijzer, is er landelijk steeds meer aandacht voor het bewegingsonderwijs. "Wetenschappelijk onderzoek toont keer op keer aan dat leerprestaties van kinderen verbeteren als zij meer bewegen. Bovendien lopen we er steeds vaker tegenaan dat leraren niet bevoegd zijn om de gymles te verzorgen.”

Waar veel scholen nu nog één van de gymlessen door de eigen docent laten verzorgen, zal de vakleerkracht bij De Wegwijzer aan alle klassen twee maal per week gaan lesgeven.

Ook de St. Adelbertusschool is erg te spreken over de vakdocenten. ''Dankzij de combinatiefunctionaris hebben de bewegingslessen een nieuwe impuls gekregen. Nu deze lessen zijn overgenomen, zijn de leerkrachten vrij geroosterd van gym en kunnen zij zich richten op andere werkzaamheden.'', zo laat een woordvoerder weten.

Wethouder Sport, Pieter Dijkman is erg enthousiast over de ontwikkeling. “Wij lopen als stad Alkmaar voorop op het gebied van combinatiefunctionarissen. Als één van de eerste steden stapten we in, en we hebben jaar op jaar het netwerk weten te vergroten.”
Pin It
Bekeken: 2522x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/