Woensdag 16 mei zal Alkmaars cultuurwethouder Anjo van de Ven om 16:00 uur de nieuwe museumwinkel van de Grote Sint Laurenskerk openen. Ook onthult ze een nieuw paneel van de permanente tentoonstelling over de vroegere Librije van de kerk. Daarmee worden twee belangrijke elementen voor een betere beleving van de 500-jarige kerk aan het aanbod toegevoegd.

De Grote Kerk van Alkmaar kreeg al nieuwe voorzieningen, zoals een bar, maar een echte museumwinkel stond nog op het verlanglijstje. Het ontwerp van de winkel is afgestemd op het sobere ‘Saenredam-interieur‘ van de kerk. Voor de museumwinkel werken het Stedelijk Museum en de Grote Kerk nauw samen.

Tot nu toe herinnerde niets meer aan de Librije, de oude bibliotheek van de kerk, die tot het begin van de 19e eeuw boven de hoofdingang was gevestigd. Na de sluiting zijn de bijna 400 17e en 18e eeuwse boeken ondergebracht bij het Regionaal Archief Alkmaar, waar ze nog steeds kunnen worden ingezien.

Vanwege het uitbrengen van een nieuw boek over dit belangrijke culturele erfgoed door Stichting Alkmaarse Historische Publicaties, is besloten ook in de kerk meer over deze Librije te vertellen en enkele boeken te tonen. Paul Dijstelberge, de auteur van het boek, neemt bij de opening de presentatie voor zijn rekening. Deze nieuwe uitgave is op 16 mei in te zien en te bestellen.
Pin It
Bekeken: 2583x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/