Er is een dreigend tekort aan medische isotopen, die gebruikt worden bij de behandeling van kankerpatiënten. Als er één kernreactor in Europa uitvalt, kan dit al een tekort veroorzaken voor de medische sector. Dit meldt mediapartner SchagenFM.

Het dreigend tekort blijkt uit een onderzoek van gezondheidsinstituut RIVM. Er zijn zes Europese reactoren die isotopen produceren, waarvan er vijf al verouderd zijn. "Bij een sluiting kunnen de bestaande reactoren, waaronder die in Petten, de vraag waarschijnlijk niet opvangen."

Het RIVM denkt dat de vraag naar medische isotopen de komende jaren alleen maar zal toenemen. Er zijn inmiddels ook al plannen voor een nieuwe reactor bij Petten, ondanks de zorgen rond de opslag van radioactief afval en de veiligheidsproblemen.

De Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar is overigens maar deels afhankelijk van de betreffende reactoren omdat het beschikt over een eigen Cyclotron.
Pin It
Bekeken: 2556x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/