Het is onderhand traditie aan het worden voor een groep suppers, om de dag na een groot evenement te helpen bij het schoonmaken van de Alkmaarse binnenstad. Ook dit jaar organiseerde Nanda van den Ham 'Sup it up'.  Maar liefst 44 suppers op 28 supboards en zeven schippers met boten verzamelden zich op de Noorderkade, om vervolgens een recordhoeveelheid zwerfafval uit de grachten te vissen.

Het grote werk had Stadswerk al in de nacht gedaan. Maar dan gaat het vooral om de immense hoeveelheid troep op straat. Zo lag er weer een tapijt van plastic bekertjes op het Waagplein. Daarbij had de schoonmaakdienst zich werk bespaard door voorafgaand aan de vrijmarkt containers te plaatsen, waarin onverkochte spullen gedumpt konden worden.

Gewapend met schepnetjes en afwasteiltjes voeren de vrijwilligers door de Alkmaarse grachten om het afval van Koningsdag te verzamelen. Het resultaat: 15 volle vuilniszakken met ruim 250 kilo zwerfafval. Verder werden een fiets, een bureaustoel, planken en een winkelwagentje uit het water gevist. (foto's: Twitter Stadswerk072)
Pin It
Bekeken: 2532x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/