Van mei tot en met oktober is er elke maand een maandagavond met een orgelconcert, georganiseerd door de muziekcommissie van de Laurentiuskerk. Maandag 7 mei begint vindt eerste concert plaats.

Tijdens het eerst concert dit seizoen bespelen Erik Jan Eradus en Una Cinti?a het orgel met een mooi repertoire. Zij spelen ieder een eigen stuk en de andere stukken zijn voor vier handen en vier voeten. Te horen is muziek van Gaston Litaize (1909-1991), Albert de Klerk (1917-1998), Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), Jacques van Oortmerssen (1950-2015) en John Rutter (*1945).

Het concert kreeg de titel 'Mors et Vita duello', naar de Sequentie van Pasen 'De strijd tussen leven en dood', maar de naam kan ook breder gezien worden, zoals de tijd van het jaar: het einde van de winter en het begin van de lente, nieuw leven. Maar ook komt het concert kort na de Dodenherdenking en is het een ode aan orgelleraar Van Ootmerssen die twee jaar geleden overleed.

 

Het concert op 7 mei begint om 20:00 uur. Meer info op alkmaarsecuyperskerk.nl.
Pin It
Bekeken: 2442x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/