Theater Na de Dam is een landelijk initiatief waarbij op de avond van de dodenherdenking jeugdvoorstellingen gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog worden gespeeld. Tijdens deze negende editie spelen in heel Nederland gelijktijdig 28 voorstellingen. Ook in de Alkmaarse synagoge klinken op vrijdag 4 mei klokslag 21:00 uur voor even weer de stemmen van toen.

Artiance maakte voor Theater Na de Dam 'Geluid van stilte'. Jongeren uit Alkmaar verdiepten zich onder leiding van theatermakers Dorien Haan en Anne Stoop in de geschiedenis van Alkmaar ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ze spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd en verwerkten de herinneringen en verhalen in hun voorstelling.

De synagoge in Alkmaar werd in 1942 op last van de Duitse bezetter gesloten, waarna de joden werden gedeporteerd en de synagoge leeggeroofd. Het gebouw werd in 2011 opnieuw in gebruik genomen als synagoge.

‘Geluid van stilte’ is te zien op vrijdag 4 mei. Toegang kost 5 euro. Het adres van de synagoge is Hofstraat 15. Meer informatie op artiance.nl.
Pin It
Bekeken: 2298x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/