Het 23e Alkmaarse Bevrijdingsfestival zal voortaan net iets minder vrijheid uitstralen dan voorheen: om het festivalterrein zal 850 meter hek geplaatst worden en daarbinnen is eigen drank en etenswaar niet toegestaan. Dit meldt het NHD. De nieuwe maatregelen zijn nodig om aan het evenementenbeleid van gemeente Alkmaar te voldoen.

Cultuurpark De Hout staat juist bekend als de Alkmaarse verzamelplaats in waar men lekker met kleedje en koelbox kan neerstrijken voor muziek, kunst en activiteiten. Nou is dit vanwege drukte niet echt mogelijk op een Bevrijdingsdag, maar dit jaar mag het dus ook niet meer.

Het regelen en plaatsen van hekwerk levert gedoe op, maar voor het 5 mei Comité Alkmaar is er ook een groot voordeel: de verkoop van consumpties zal (veel) hoger zijn. En dat komt goed uit, want met mooi weer worden 8.000 tot 10.000 bezoekers verwacht, terwijl er in topjaar 2016 naar schatting 15.000 waren. Daarnaast zorgden al die drommen mensen voor overlast op de Kennemerstraatweg en het groen had er meer onder te lijden.

In 2017 werd overigens slechts quitte gedraaid vanwege het matige weer, meldt het NHD, en dat zorgt ervoor dat zaterdag 5 mei weer alleen de muzieknis als podium zal dienen. Maar wel met twee aansprekende bands erop, namelijk Skotwal en Gruppo Sportivo.

Skotwal zal met niet drie maar vijf leden optreden als voorlaatste optreden van 17:15 tot 18:45 uur. Gruppo Sportivo is terug in oude samenstelling met een nieuw album en sluit af van 18:45 tot 20:15 uur. De line-up begint om 12:30 uur met de Alkmaarse funkband Move Ga Ga. Daarna volgen Sunfire met dansbare alternatieve western folk, een Mystery Guest & Horizon College All Stars en Anne May.

Het festival wordt natuurlijk weer officieel geopend met de aankomst van het Bevrijdingsvuur, dat door een groep estafettelopers van AV Hylas vanuit Wageningen naar Alkmaar gebracht zal worden, via  andere woonkernen in de gemeente. Om 14:30 uur wordt het Bevrijdingsvuur in Alkmaar ontstoken. Ook de ontmoetingsplaats om in gesprek te komen met Alkmaarse veteranen is er weer.
Pin It
Bekeken: 4742x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/