De meerstemmige zangtraditie van  Corsica behoort tot de mooiste en meest geliefde muziekstijlen van Europa. Donderdag 12 april zingt het Madamicella kwartet dan ook polyfonische liederen van het eigenzinnige eiland in de Lutherse kerk van Alkmaar.

Corsicaanse polyphonie wordt traditioneel door mannen gezongen, maar de laatste decennia hebben vrouwen een enorme inhaalslag gemaakt en hun kwaliteit evenaart nu die van de mannen. Madamicella is hier een uitstekend voorbeeld van.

Het kwartet keert terug naar de bronnen van een muziekvorm die de laatste decennia een enorm groeide in populariteit dankzij de krachtige en diepgewortelde zang, met bevrijdende boventonen en ruimte voor improvisatie.

Mademicella wordt geleid door Nadine Rosello, een expert op het gebied van de Corsicaanse polyponie, die gewerkt heeft met alle grootheden in het veld, zoals A Filetta en Barbara Furtuna. Wat de aanpak van Rosello zo uniek maakt, is het gebruik van boventonen (harmonics), die de zang een extra diepte en bijna bovenaardse dimensie geven.

Het concert begint om 20:00 uur. Kaartjes van 15 euro zijn te resevereren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Lutherse kerk van Alkmaar is gelegen aan de Oude Gracht 185-187
Pin It
Bekeken: 2455x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/