Donderdagmiddag heeft het Central Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bekend gemaakt de totale capaciteit voor de centrale opvang van asielzoekers nog dit jaar terug te brengen naar 27.000 plaatsen. Dit kan omdat het aantal asielzoekers in Nederland is afgenomen en heeft consequenties voor elf opvangslocaties, waaronder die in Alkmaar. Het AZC aan de Robonsbosweg sluit op 1 oktober.

Met het besluit van COA wordt de sluiting van het tijdelijke asielzoekerscentrum aan de Robonsbosweg in Alkmaar een half jaar vervroegd. In oktober 2017 sloot het AZC aan de Picassolaan al. Op 1 oktober komt er een einde aan een periode van 30 jaar, waarin in Alkmaar asielzoekers zijn opgevangen.

Door de jaren heen is er volgens de gemeente steeds sprake geweest van een goede samenwerking en overleg met het COA over de opvang. Bij dit overleg zijn omwonenden, vrijwilligersorganisaties, ondernemers, politie en andere partijen altijd nauw betrokken geweest. De afstemming met de omliggende buurten, zoals die in het vaste omwonendenoverleg voor beide opvangcentra, is steeds in goede harmonie verlopen.

Het COA en de gemeente blijven ook na de sluiting samenwerken op het thema van de integratie- en participatie van asielzoekers met een verblijfsvergunning elders uit het land, die in Alkmaar gaan wonen.
Pin It
Bekeken: 3295x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/