Een tweetal hackers heeft in november op zeker 21 auto's leeggeroofd in de kop van Noord-Holland. Ze veroverden de sleutelcode van de auto's en gingen er demonteerden daarna airbag- en navigatiesystemen. De dieven sloegen toe in Bergen, Heiloo, Julianadorp, Hoorn en Schagen. In Bureau NH zijn woensdag beelden van het tweetal getoond.

De mannen maakten gebruik van een relay attack system. Hiermee wordt de geheime sleutelcode van de auto gekopieerd en kan de auto eenvoudig ontgrendeld worden. Een onbeschermd signaal van een elektronische sleutel in huis kan doorgaans gewoon van buiten opgepikt worden.

In november zei de politie tegen mediapartner NH Nieuws dat het waarschijnlijk om een landelijk opererende bende gaat. "Je ziet wel vaker bij inbraken dat er pieken zijn, maar nu zijn er wel echt opvallend veel inbraken gepleegd."

Wie geen slachtoffer wil worden wordt aangeraden om de sleutel in een blik te stoppen. Het metaal blokkeert elektrische signalen. Een andere optie is om een losstaand alarmsysteem te laten installeren.

Twee mannen is met een beveiligingscamera vastgelegd, waarvan een terwijl hij dichterbij stond. Het beeld is slecht maar mocht iemand de inbreker toch herkennen, dan is het verzoek om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
Pin It
Bekeken: 3116x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/