Afgelopen week vond van donderdag tot en met zondag de 3e Kunstrijweek 2018 plaats in Den Bosch. Voor A en B-rijders werd het NK gehouden en voor de mini's (t/m 11 jaar), midi's (11 t/m 13 jaar) en maxi's (14+) de nationale bokaalfinale. De achtkoppige afvaardiging van de Alkmaarsche IJsclub nam een nationale titel mee naar huis, evenals een zilveren medaille en ook een gouden bokaal.

In de categorie Pre-Basic Novice A presenteerde Elizabeth Pielkenrood (11 - foto rechts) uit Heerhugowaard een zeer sterke kür, met nieuwe dubbele sprongen. Ze scoorde met 28,83 haar hoogste puntentotaal ooit, goed voor de nationale titel.  Katya ElKaalani (12) eindigde met een  mooie kür als 9e.

Kaylee Moree (12 - foto links) uit Heemskerk, reed tijdens haar NK voor Pre-Basic Novice B's een hele mooie en technisch zeer sterke wedstrijd met veel dubbele (combinatie) sprongen. Met haar beste score ooit van 28,18 veroverde ze het zilver.

Alessia Ballirano (13) uit St. Maartensvlotburg bleek constant dit seizoen en behaalde zo het goud in de bokaalfinale van de Midi's. Haar clubgenootje Enya Patel (13) uit Heerhugowaard werd in dezelfde categorie verrassend mooi 4e.

Mini Willemijn van Dijk (10) uit Bennebroek sprong voor het eerst in de wedstrijd een axel en dat leverde haar tussen zestien rijders een mooie 9e plaats..

Tijdens de finale voor A-junioren reed  Zena Rae Borst (16) uit Alkmaar constant en veroverde een mooie 6e plaats. Stadsgenoot Lika Brons (16) reed deed niet veel voor haar onder met een 8e plaats.

Wedstrijdrijders trainen in Alkmaar onder Marcus Deen (foto midden), meervoudig Nederlands Kampioen Kunstrijden en EK en WK rijder. De choreografieën zijn in handen van Terry Banghart, voorheen soliste bij Holiday on Ice en Ice Capades.

De komende twee weken bereiden de AIJC-rijders zich voor hun jaarlijkse spectaculaire ijsshow op 14 en 15 april, die dit jaar in het teken van "Eurovision" staat. Na een korte trainingspauze, volgen de voorbereidingen op de volgende winter op het zomerijs in De Meent Bauerfeind.
Pin It
Bekeken: 3011x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/