Zaterdag verwelkomden de waterpolodames van DAW directe concurrent BZC in de Hoornse Vaart. Ondanks en niet geheel compleet team, had de Alkmaarse ploeg een goede kans om te winnen van de gasten uit Bergambacht, maar daar ging het slordig mee om en het verloor met 3-7.

Nadat de DAW-dames in het begin het voortouw namen door het tweede kwart met een 2-0 stand in te gaan, begon het met het missen van kansen. BZC kon daardoor de achterstand verkleinen tot 3-2.

In het derde kwart gaf DAW de kans op een ruime voorsprong uit handen door het niet benutten van goede kansen en dit gaf de tegenstander de spirit om toe te slaan, waar de thuisploeg faalde. De ruststand werd 3-4.

Het laatste kwart speelden de Alkmaarders teveel voor het doel van BZC. Daardoor was de ruimte te krap om acties te kunnen afronden en lieten ze de tegenstander teveel ruimte voor tegenaanvallen, die ze dankbaar benutten. De eindstand werd 3-7. Namens DAW scoorden Tessa Naber eenmaal en Marleen Jonker twee maal.

Door het verlies worden de laatste drie wedstrijden nog belangrijker om niet een plekje te zakken, de degradatiezone in. DAW Da1 staat 16 punten uit 17 wedstrijden negende in de 2e Bondsklasse A. De nummer tien staat vier punten achter. Om relaxed de competitie te kunnen uitspelen, moet er nog wel zeker één keer gewonnen worden.

Bekeken: 2206x