Na de te verwachten kleine stijging in januari is het aantal WW-uitkeringen in Noord-Holland Noord verder gedaald. In februari was de daling 1,6%, gelijk met de landelijke afname. Gemeente Alkmaar liep daarop voor met een -2,1%.

In februari daalde het aantal Alkmaarse WW'ers van 1.964 naar 1.923. Over een heel jaar is de afname -21,1%. Op dit moment zit 3,3% van de beroepsbevolking in de WW. Heerhugowaard en Langedijk vertoonden nog wel stijgingen van respectievelijk 0,1% en 0,5%. Hier is het aantal WW'ers op de beroepsbevolking echter lager.

Vooral voor werkgevers in de grote sector zorg & welzijn is steeds moeilijker is om geschikt personeel te vinden. Bijna een vijfde van het totaal aantal werknemers in Noord-Holland zit in deze sector. De grootste toename in werkgelegenheid wordt verwacht in de verpleging, verzorging en thuiszorg, maar er wordt ook gezocht artsen en medisch praktijkassistenten.

De zorgsector zoekt samen met de overheid en onderwijsinstellingen naar oplossingen. Dat is een grote uitdaging, omdat de sector naast banengroei ook te maken krijgt met vergrijzing: 23% van de werknemers is ouder dan 55 jaar. Vanaf 2017 zijn structureel extra middelen ter beschikking gesteld om de kwaliteit in de verpleeghuizen te vergroten.
Pin It
Bekeken: 2201x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/