Vijftien Squads maakten hun debuut in de eerste Squad Mass Start. Dit nieuwe concept is een innovatieve race, bestaande uit de gewaagde combinatie van diverse componenten uit de schaatssport en het baanwielrennen

In zelf samengestelde squads, welke niet waren gebonden aan sekse of leeftijd, reden de rijders zo snel mogelijk een vijf kilometer. Echter rijdt elke rijder zijn ‘eigen’ afstand.  Er werden drie heats gereden waarvan telkens de winnaar én de snelste doorgingen naar de finale.

In de finale streden zeven teams tegen elkaar. De wedstrijd werd beslist in het voordeel van Marathon Team Bauerfeind. Zij kregen duizend euro prijzengeld en allemaal een mooie schaatshelm.

“Prachtig dat wat je in je hoofd hebt, daadwerkelijk door de rijders wordt begrepen, perfect  wordt uitgevoerd en zelfs al in de finale een ‘tactische touch’ krijgt,”  aldus Kim van Dijk, projectleider bij Alkmaar Sport en bedenker van dit nieuwe concept.
Pin It
Bekeken: 2209x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/