Het CDA Alkmaar is meerdere keren geïnformeerd door ouders over seksuele intimidatie van hun minderjarige kind bij of op scholen. Vaak wordt de fractie om advies gevraagd, maar niet om verdere actie te ondernemen. Behalve in een recent geval met een meisje in een wijkcentrum, waarvoor ook aangifte bij de politie is gedaan.

Het meisje ging met school oefenen voor een musical in het aangrenzende wijkcentrum en verkleedde zich hiervoor in de kleedkamer. Twee jongemannen kwamen - vanuit het jongerencentrum aan de andere kant - de kleedkamer binnen, bedreigden haar en intimideerden haar seksueel. Er is aangifte bij de politie gedaan door de ouders, de schoolleiding is geïnformeerd en ook hebben de ouders de gemeente geïnformeerd.

Vaak hebben ouders het gevoel, meent CDA Alkmaar, dat zij roepende zijn in de woestijn en dat zij er alleen voor staan. De fractie vindt dit zeer kwalijk en stelt daarom schriftelijke vragen aan het college.

Er is regelmatig een ‘Veilig School overleg’ in Alkmaar. De fractie wil weten hoeveel meldingen er de afgelopen vier jaar zijn geweest van bedreiging en seksuele intimidatie van minderjarige kinderen op scholen, met daarin differentiatie tussen meisjes en jongens.

Ook wordt gevraagd bij hoeveel meldingen proces-verbaal is opgemaakt, of de daders zijn opgepakt en of de melding heeft geleid tot een betere aanpak.

Het CDA Alkmaar ziet graag dat het college in gesprek gaat met betrokken partijen zodat ouders zich gehoord voelen, en dat de gemeente zich aanmeldt voor Safe Streets Gemeente en het manifest van de UN Women.
Pin It
Bekeken: 2785x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/