Ondernemers, diverse belangenorganisaties en de politieke partijen VVD, OPA, GroenLinks en -in tegenstelling tot wat staat afgebeeld - ook D66 hebben zich aangesloten bij een campagne op Facebook vóór behoud van de vrije sluitingstijden voor de Alkmaarse horeca. Deze week is de aftrap met een officieus online referendum.

"Met de verkiezingen in zicht is het allerminst zeker of de vrije sluitingstijden behouden blijven", vertelt de Alkmaarse initiatiefnemer Thomas van Elst. Hij vreest dat de stap voorwaarts, die is gezet richting een meer bruisend Alkmaar, na de verkiezingen ongedaan wordt gemaakt. "Er zijn slechts twee partijen die zich in het verkiezingsprogramma uitspreken vóór behoud van de vrije sluitingstijden. Er is nu echt actie nodig om de politiek en kiezers te bewegen op dit thema."

Inmiddels heeft een aantal ondernemers steun toegezegd om de online campagne tot aan de verkiezingen vorm te geven. Ook diverse Facebookgroepen zoals 't Nachtgenootschap en Love072 doen mee, alsmede de lokale VVD, OPA, GL en D66.

Naast het aangekondigde referendum en andere online acties, zoals een item van het online platform Stichting Stad Alkmaar, komt er een handtekeningenactie. Ook wordt geprobeerd jongeren op 21 maart naar de stembus te krijgen.

Sluitstuk van de campagne is het aanbieden van petitie en een brief, ondertekend door het initiatief en haar ondersteuners, aan de onderhandelaars voor een nieuw college. In die brief wordt de bestaande overlast erkend. Van Elst. ‘’Het initiatief is ook tegen uitwassen van overlast waar wij onze ogen zeker niet voor sluiten."

De Koninklijke Horeca Nederland afdeling Alkmaar staat achter het initiatief, maar kan dit door de verdeeldheid in de eigen achterban niet openlijk steunen. Wel komt de KHN voorafgaand aan de verkiezingen met een eigen horecanota waarin staat dat de vrije sluitingstijden, met kleine aanpassingen, behouden moeten blijven.

Het online initiatief is te vinden via facebook.com/vrijesluitingstijden.
Pin It
Bekeken: 4332x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/