Het lage grondwaterpeil in de veenweidepolders rond Graft en De Rijp, de Starnmeer en de Eilandspolder houdt de gemoederen al jaren bezig. Het peil wordt laag gehouden omdat dat beter is voor de landbouw en de veeteelt.

Omwonenden zijn daar echter niet blij mee. Zij vrezen dat hierdoor de bodem zodanig daalt, dat de fundamenten van hun woningen boven water komen te staan en dan worden aangetast. Ook zorgt het verlagen van de grondwaterstand mogelijk voor verdroging en oxidatie van het veen, waardoor broeikasgassen vrijkomen.

De Noord-Hollandse Statenfractie mengt zich nu ook in de discussie. Leden vragen om een gedegen onderzoek naar de effecten van het verlagen van het grondwaterpeil. Zij hebben Gedeputeerde Staten gevraagd een gebiedsvisie voor de Starnmeer op te stellen.
Pin It
Bekeken: 2718x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/