Een week na het sterke bezoek aan de koploper van de 3e Bondsklasse B, speelde Heren 1 van DAW in Beverwijk uit tegen hekkensluiter KZC. Deze keer verliep het spel heel anders en werd verloren met 13-10.

DAW begon aanvallend onrustig en het lukte dan ook niet om de KZC-keeper goed te testen. Omdat er ook verdedigend wat foutjes werden gemaakt, moest het toezien hoe de thuisploeg een 2-0 voorsprong pakte in het eerste kwart.

Pas in de tweede periode wist DAW voor het eerst te scoren. Tibor Boots bracht met drie goals de achterstand terug naar 4-3, maar nadat Maurits de Bruijn een strafworp had benut voor 4-4, liep KZC weer uit. De tweede periode eindigde in 7-5.

In het derde kwart lieten de Alkmaarders eindelijk hun normale spel zien. De achterstand weer snel gelijk getrokken en tegen het eind stond zelfs een 9-10 voorsprong op het scorebord. Deze opleving was echter van beperkte duur; het laatste kwart was weer voor KZC, dat uiteindelijk zegevierde 13-10.

De wedstrijd was een gemiste kans voor Heren 1 van DAW om hoognodige punten te scoren, want drie van de vijf directe concurrenten in de 3e Bondklasse B verloren ook hun wedstrijden en één van hen speelde gelijk.
Bekeken: 2141x