GroenLinks Alkmaar heeft het verkiezingsprogramma openbaar gemaakt, dat het op 13 december had vastgesteld. Onder de titel 'Tijd voor verandering' geeft GL aan dat het tijd is om andere keuzes te maken voor een groene, sociale, creatieve en toekomstbestendige gemeente. Het klimaat, zorg, werk en inkomen, leefbaarheid en participatie zijn de belangrijkste thema’s.

In de vijf hoofdstukken die het verkiezingsprogramma voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen telt, staat hoe GroenLinks dat wil doen, met actiepunten voor een tiental speerpunten.

“Als er iets is waar wij als partij voor staan, dan is het de overtuiging dat wij verantwoordelijk zijn voor wat we achterlaten aan volgende generaties", schreef lijsttrekker Christian Braak in zijn voorwoord. "In het verkiezingsprogramma presenteert GroenLinks plannen om Alkmaar toekomstbestendig te maken. Zo willen we dat de gemeente in 2030 energieneutraal is. Het draait allemaal om andere keuzes maken.”

Niet verrassend is dat GroenLinks sterk op een beter milieu inzet. Zo wil de partij dat mensen de auto zoveel mogelijk (kunnen) laten staan en dat de binnenstad moet een milieuzone worden.

Verdere opmerkelijke wensen zijn een experiment met een basisinkomen voor iedereen, meer geld voor cultuur en een Burgerinitiatiefloket, een beetje à la het Ondernemersloket. Het volledige verkiezingsprogramma is te vinden op alkmaar.groenlinks.nl.
Pin It
Bekeken: 3395x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/