Op woensdag 24 en 31 januari worden gratis laagdrempelige bijeenkomsten gehouden voor iedereen die zich voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart wil verdiepen in de Alkmaarse politiek. De eerste is in Wijkcentrum De Alkenhorst en de tweede in De Eenhoorn.

Tijdens het interactieve programma wordt in begrijpelijke taal de opzet van het gemeentebestuur uitgelegd, hoe besluitvorming verloopt en waarom stemmen belangrijk is. Er is ruimte voor vragen en discussie.

Een aantal Alkmaarse raadsleden zullen aanwezig zijn om uit te leggen hoe de politiek in Nederland en in Alkmaar werkt en gespreksleiders  Rena Duyn en Rob Smit van de bibliotheek zullen hen vragen naar hun passie voor de politiek.

De bedoeling is dat taal wordt gebruikt die voor iedereen begrijpelijk is. Dit is voor politici soms een uitdaging en daarom waakt een taalambassadeur over hen. Aan het eind wijst hij de twee politici aan die volgens hem het meest toegankelijk spraken.

Beide gratis bijeenkomsten duren van 20:00 tot 21:30 uur. Huis van de Wijk De Alkenhorst is gelegen aan de Schelfhoutlaan 4 en Wijkcentrum De aan het Verdronkenoord 44.

De Politieke Keuken van Alkmaar is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Alkmaar, Stichting Lezen & Schrijven, Bibliotheek Kennemerwaard en Art.1 NHN.
Pin It
Bekeken: 2414x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/