Belangen Alkmaarse Samenleving (BAS) komt met een motie om gemeente Alkmaar de intentieverklaring 'Safe Streets' van UN Women te ondertekenen. Het motto van Safe Streets is 'Men behave, I wanna feel safe'. In de regio is Castricum sinds december aan boord, binnenkort volgt Heiloo.

BAS wil dat ook gemeente Alkmaar ervoor tekent om vrouwen en meisjes zich altijd en overal veilig te laten voelen op straat, wat zij ook dragen, hoe zij zich ook gedragen en waar ze ook heen gaan, op welke tijden van de dag dan ook.

De lokale partij verwijst naar een UN Women onderzoek in een aantal Nederlandse steden, waarin ruim 80% van vrouwen en meisjes aangaf dat zij de laatste twaalf maanden slachtoffer was van seksuele intimidatie of andere vormen van seksueel geweld in de openbare ruimte. Een derde gaf aan betast te zijn op straat, bij het uitgaan of in het openbaar vervoer. Wekelijks zijn er 24 aangiften van verkrachting.

BAS stelt meteen voor een plan van aanpak op te stellen, dat daarna aan de gemeenteraad voorgelegd kan worden.
Pin It
Bekeken: 2610x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/