Sinds de kerstdagen wordt in delen van de Oudorperpolder melding gedaan van hoogstaand grondwater, met als gevolg vochtige of zelfs blank staande kruipruimten. Soms blijft het water dagen lang staan. Ook staat in de Alkmaarse polder ongebruikelijk veel water op het land.

"Het woongenot wordt hier zo tijdens de vakantieperiode ernstig aangetast, meent John van der Rhee van VVD Alkmaar. "En mocht deze wateroverlast echter niet incidenteel blijken te zijn, maar structureel, is er daarnaast ook nog eens potentieel sprake van waardevermindering van deze huizen."

De VVD vraagt dan ook of het Alkmaarse college kan aangeven of de hoge grondwaterstand incidenteel of structureel is en of in samenwerking met het Hoogheemraadschap op korte termijn maatregelen genomen kunnen worden.

De fractie ziet graag dat het grondwaterpeil in de woonwijk Oudorperpolder structureel wordt gecontroleerd en dat de gemeenteraad hierover jaarlijks rapportage krijgt.
Pin It
Bekeken: 4290x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/