Een hoop vertoon, maar uiteindelijk deed donderdagavond iedereen precies wat er werd verwacht. De Alkmaarse politiek koos massaal vóór de vernieuwbouw van het ziekenhuis, de actiegroep kondigt de gang naar de Raad van State aan en GroenLinks pleitte tevergeefs voor uitstel.

De actievoerders marcheerden in een groep van zo'n 100 man van het Canadaplein naar het stadhuis waar een flink aantal insprekers kwam vertellen dat de gemeente "ze niet serieus heeft genomen" en dat het (tijdelijke) verlies van 1,3 procent van de 38 hectare grote Alkmaarder Hout onacceptabel is.

Maar de raad bleek vooral ontvankelijk voor feiten over de gevolgen voor de operationele inzet van het ziekenhuis wanneer de vernieuwbouw uitgesteld wordt, en de daarmee gepaard gaande belangen voor de 500.000 mensen die voor medische zorg afhankelijk zijn van het ziekenhuis.

"Wat het zwaarst is moet het zwaarst wegen. Het is een noodzakelijk offer", aldus de fractie van BAS. "Nieuwbouw is dringend noodzakelijk. Als we nog langer uitstellen gaat dat miljoenen kosten", zo liet de VVD weten. "We betreuren het verlies van de natuur maar we moeten wel proberen om het groen maximaal te compenseren. Dat is gelukt", vindt de D66.

De actievoerders van Red de Hout kondigden meteen aan door te strijden door tot aan het Europese Hof. De hoop is onder andere gevestigd op de vleermuis die ook in het stadspark leeft. "De vleermuis is een van de meest beschermde zoogdieren in ons land. Als de Raad van State niet wil luisteren dan gaan we naar Europa."

"Het gaat inderdaad erg ver en we hebben ze ook gewaarschuwd. Maar wie niet luisteren wil moet voelen", zo laten de actievoerders nieuwspartner NH Nieuws weten op een toon die doet vermoeden dat de inhoud inmiddels ondergeschikt begint te raken aan het halen van het gelijk.
Pin It
Bekeken: 3366x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/