In het verkiezingsprogramma van de PvdA in Alkmaar staat een interessante passage over het geschikt maken van de lantaarnpalen voor het opladen van elektrische auto's.

De partij heeft een plan om Alkmaar duurzamer te maken met een techniek waarmee in Duitsland en Londen al geëxperimenteerd wordt en waar veelbelovende resultaten zijn geboekt. Straatlantaarns ombouwen is volgens de PvdA een relatief eenvoudige ingreep, minder complex en dus minder kostbaar dan het plaatsen van oplaadpalen zoals we die nu kennen.

Daar denken de gemeente en Stadswerk072 echter anders over. "Het netwerk waar de lantaarnpalen op aangesloten zijn heeft niet voldoende capaciteit en er staat bovendien alleen spanning op wanneer de palen aan zijn, alleen 's avonds dus", zo laat een woordvoerder weten.

Een oplaadpaal zoals we die nu kennen heeft het 100 voudige aan capaciteit nodig van wat een lantaarnpaal gebruikt. Daarom zijn de lantaarnpalen op het gemeentelijke 'solarnet'  aangesloten en de laadpalen aan het netwerk van Liander.

Op de vraag in hoeverre dit plan van PvdA ook na de verkiezingen overeind blijft staan kan lijsttrekker David Rubio Borrajo nog niets zeggen. Wel dat de partij duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst heeft staan, en dat hij een coalitie wil dat net zo over duurzaamheid denkt als zijn partij.
Pin It
Bekeken: 3153x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/