Dinsdagnacht was de kogel toch echt door de kerk: even voor middernacht besloot de raad, met dertien tegen acht stemmen, akkoord te gaan met een ambtelijke fusie met Heerhugowaard. Onder toezicht van het massaal toegestroomde publiek werd de start van de ambtelijke fusie met Heerhugowaard beklonken.

Het werd toch nog een spannende avond, want hoewel de zienswijze van het CDA, Kleurrijk Langedijk en Hart voor Langedijk/D66 al bekend was - zij wilden de beslissing uitstellen en eerst onderzoek laten doen naar de haalbaarheid van Langedijk als zelfstandige gemeente - was het verrassend dat GroenLinks overwoog dit amendement te steunen. Na koortsachtig overleg op de gang tussen de raadsleden van GL werd deze steun toch ingetrokken.
De voorstanders van de fusie hamerden erop dat er juist geen verkiezingsitem van de ambtelijke fusie gemaakt zou worden, omdat er dan zou worden gekozen op basis van emoties.

Ook opvallend was het passionele betoog van burgemeester Jan Hoekema om vóór de ambtelijke fusie te stemmen, terwijl hij kortgeleden nog uitsprak dat de deur naar Alkmaar zeker niet was dichtgeslagen. Het lijkt erop dat hij als waarnemend burgemeester is ingezet met de opdracht deze ambtelijke fusie te realiseren. Hij benadrukte in zijn verhaal dat instemmen met een ambtelijke fusie geen keuze zou zijn voor de opheffing van de gemeente Langedijk.
Pin It
Bekeken: 3658x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/