Vanavond beslist de gemeenteraad van Langedijk wie de nieuwe partner van Langedijk wordt, Alkmaar of Heerhugowaard. Opvallend is dat burgemeester Hoekema van Langedijk al op de agenda staat voor de Heerhugowaardse gemeenteraadsvergadering van volgende week dinsdag.

Hij zal dan een toelichting geven over de fusie met Langedijk, en dat geeft de schijn dat de fusie tussen deze twee gemeenten al beklonken is. Officieel is dat nog niet het geval.

Vanavond wordt in de Langedijker raadsvergadering niet alleen besloten wie de nieuwe toekomstige partner van Langedijk wordt, maar ook of Langedijk kan beginnen met het vormgeven van een ambtelijke fusie met Heerhugowaard.

Uit dit laatste kan dus ook al opgemaakt worden naar welke kant de keuze van Langedijk waarschijnlijk zal vallen. Daarmee lijken de woorden van Hoekema  "de deur naar Alkmaar is zeker niet dichtgeslagen" van weinig waarde te zijn.

In Langedijk vinden de politieke partijen Hart voor CDA, Langedijk/D66 en Kleurrijk Langedijk het zeer onverstandig om nu een beslissing te nemen over de fusie. Deze partijen willen dat de gemeente onderzoek doet naar de haalbaarheid van Langedijk als zelfstandige gemeente en willen de beslissing over de fusie uitstellen tot na de gemeenteraadsverkiezing volgend jaar. Inmiddels is daar een petitie voor gestart en zijn er al tweehonderd handtekeningen verzameld.

Ondertussen is gemeente Alkmaar nog bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden van een fusie met Langedijk. De resultaten van dit onderzoek worden medio januari verwacht.  John van der Rhee, fractievoorzitter van de Alkmaarse afdeling van de VVD pleitte voor het serieus bekijken van de mogelijkheden van een ambtelijke fusie met Alkmaar. 
Pin It
Bekeken: 3698x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/