De VVD Alkmaar heeft tijdens haar ledenvergadering de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen unaniem en ongewijzigd vastgesteld. De VVD wil de grootste worden en gaat onder aanvoering van lijsttrekker John van der Rhee met 49 kandidaten de verkiezingsstrijd aan. Wethouder Pieter Dijkman is wederom de liberale wethouderskandidaat en staat derde op de lijst, onder Tamara Vermeulen.

De VVD is met de provinciale, en de landelijke verkiezingen de grootste partij geworden. Deze gemeenteraadsverkiezingen is het doel van de partij om dat ook lokaal te worden.

Van der Rhee: “Kijk eens naar die lijst met kandidaten die je in elke Alkmaarse wijk of dorp kan tegenkomen, gewoon omdat ze daar wonen en werken. Hiermee laten we opnieuw zien dat wij diep in Alkmaar geworteld zijn. En als geboren en getogen kaaskop ben ik daar ape-trots op!”

De VVD Alkmaar levert jong bloed; de top 5 is gemiddeld 38 jaar, met de benjamin als vijfde. Dat is fractie-assistent Christiaan Peetoom (21). Hij kan het jongste Alkmaarse raadslid ooit worden. Die titel is nu in handen van nummer vier Stefan de Haan (28). De kandidaten hebben ook een zeer diverse achtergrond: student, huisvrouw, ondernemer, arts, militair, jurist, hulpverlener, IT'er...

Lijstduwer is natuurlijk Alkmaars Tweede Kamerlid Rudmer Heerema. Ook opvallend is dat een kwart van de kandidaten uit de voormalige gemeenten Schermer en Graft-De Rijp komen.

 
Pin It
Bekeken: 4253x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/