Veel mensen gaan op de fiets door de Alkmaarse binnenstad. Gezond en goed voor het milieu, vinden BAS en GroenLinks. Maar omdat de partijen constateren dat fietsen met name op de Mient nog wel eens tot onveilige situaties leidt, hebben ze samen een motie ingediend.

Vooral op het noordelijke deel van de Mient ontstaat regelmatig irritatie tussen wandelaars en fietsers, en in de zomer zijn gevaarlijke situaties niet ongewoon. BAS en GroenLinks vinden dat dit moet worden aangepakt.

BAS-fractievoorzitter Ben Bijl: "Wij willen de verschillende verkeersstromen op de Mient, tussen Langestraat en Waagplein beter scheiden, zodat fietsers en voetgangers elkaar minder in de weg zitten en de veiligheid wordt vergroot. We willen onderzoeken hoe we de problematiek kunnen oplossen."

"Ook de Laat en Huigbrouwerstraat kennen deze problematiek en hebben bovendien onze aandacht," vult Bijl aan.
Pin It
Bekeken: 2934x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/