Zaterdagavond speelden de waterpolomannen van DAW een thuiswedstrijd tegen directe concurrent ZPHC uit Hoofddorp. In de Hoornse Vaart kon de thuisploeg haar draai niet vinden en verloor in de tweede helft de aansluiting. Uiteindelijk werd het 9-14.

Ondanks een goed begin verloor DAW snel de controle over de tegenstander. Na de 1-0 voorsprong liep ZPHC snel uit naar 1-3. Vijf seconden voor het einde van het eerste kwart wist Tibor Boots de score weer wat recht te trekken voor DAW; de periode eindigde in 2-3.

Ook het tweede kwart kon de thuisploeg zijn ritme niet vinden. Er werd rommelig gespeeld, waardoor veel passjes niet aankwamen en kansen werden gemist. Alleen Maurits de Bruijn kon het net vinden, vaak genoeg om de wedstrijd nog spannend te houden. Halverwege de wedstrijd stond het 5-6.

Gedurende de derde periode scoorde DAW slechts één keer en zo wist ZPHC het gat te vergroten naar drie punten. Het laatste kwart startte met 6-9 op het scorebord. DAW kon de achterstand niet meer herstellen en moest zelfs toezien hoe ZPHC verder uitliep. De eindstand werd bepaald op 9-14.

De Hoofddorpers pakken zo de vierde plaats in de 3e Bondsklasse B af van DAW Heren 1. De Alkmaarders hebben in de laatste drie wedstrijden slechts één puntje gepakt, daarom is het des te belangrijker om het volle pond te pakken in de zesde wedstrijd, tegen de nummer 10.

Overigens is de zwemtak van DAW op zoek naar trainers. Wie zich geroepen voelt, kan zich melden via DAW.nl.
Bekeken: 2369x