De Alkmaarse rechtbank heeft besloten dat de 28-jarige Heerhugowaarder Tim H. zijn pitbull moet afstaan. De hond is verbeurd verklaard, zo meldt het NHD.

Eerder was al een muilkorfgebod opgelegd omdat de Pitbull, genaamd Rox, een andere hond aanviel. In februari kreeg H., GGZ-cliënt, een psychotische aanval omdat hij zijn medicijnen niet had genomen. Hij liep naar buiten en zijn trouwe maatje Rox volgde hem. Omdat de pitbull in de war raakte van het merkwaardige gedrag van zijn baasje viel hij een andere hond aan. Het baasje van die hond wilde ertussen komen en werd gebeten in zijn hand.

In de krant is te lezen dat Rox op dat moment niet was aangelijnd en geen muilkorf om had. Dit bevestigde een buurman. H. kon zich niets herinneren door zijn psychose.

De officier eiste dat de hond ergens anders ondergebracht wordt, ook eiste ze een voorwaardelijke taakstraf van twintig uur en een proeftijd van drie jaar, waarin H. geen enkele hond mag houden. De rechter zwakte het af tot een verbod op het houden van de rassen Pitbull en Stafford, een andere hond mag wel.
Pin It
Bekeken: 5645x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/