Zondag 3 september wordt de tentoonstelling 'Groeten uit' van Kunstuitleen Alkmaar officieel geopend. Tegenwoordig is reizen een enorme wereldwijde industrie. Kunstenaar en curator Jaap Velserboer stelde een expositie samen van vier artiesten die ieder op eigen manier verslag doen.

Annette Ong laat de omgeving zien van haar vakantiehuisje in Noord-Frankrijk. Geschilderd in kleuren die de dieptewerking totaal onderuit haalt, krijgen deze plekken een exotische uitstraling.

Romi Tweebeeke ging naar Benidorm om overwinteraars vast te leggen in prachtige, liefdevolle fotowerken. 'Over Wintertijd' heet het boek dat ze met deze foto's heeft samengesteld.

Truus Groen toont sferische foto's achter perspex in een ongewoon formaat. Ze is gebiologeerd door de weerspiegeling in caravanruiten, die zelfs de saaiste plek in een raadselachtige en soms onheilspellende wereld omtovert.

Piet Vos tenslotte reisde niet zelf maar vertelt in een animatie/installatie het verhaal van walvisvaarder Hidde Dirks Kat, commandeur op Ameland, die in de 18e eeuw strandde aan de zuidwestkust van Groenland.

De expositie wordt geopend om 16:00 uur en daarna vertelt het viertal iets over hun werken.

Bezoekers kunnen de tentoonstelling tot en met zondag 8 oktober bezichtigen. Kunstuitleen Alkmaar is maandag tot en met vrijdag open van 09:00 tot 17:00 uur, zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur en zondag van 14:00 tot 17:00 uur.

Beeld: uitsnede van een foto van Romi Tweebeeke
Pin It
Bekeken: 3041x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/