Vrijdag zijn vier nieuwe ambassadeurs voor Noordhollandse kaas geïntroniseerd door kaaswethouder Victor Kloos. Tot het Ere-gilde Noordhollandse Kaas treden toe Eric Hulst van CONO Kaasmakers (Westbeemster) en Roel Tromp van Kaashuis Tromp (Haarlem) en speciaal uit België waren overgekomen Krista Laemers van Carrefour (Brussel) en Philippe Beevers van Beevers Kaas (Brecht).

Het viertal opende gezamenlijk de Alkmaarse kaasmarkt en legden op de markt een proeve van bekwaamheid af. Daarna begaven zij zich naar het gemeentehuis aan de Langestraat voor het ceremoniële gedeelte.

In 1990 werd in Alkmaar de Stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas opgericht met als doel vakmanschap, kwaliteit en onderscheid van de kaas uit te dragen. Jaarlijks wordt een aantal personen vanwege hun verdiensten uitgenodigd om toe te treden tot het Ere-gilde. In de stichting nemen deel CONO, FrieslandCampina/Zijerveld en de gemeente Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 3618x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/