De coöperatie BreedBand Alkmaar Buiten (BAB) en de gemeente Alkmaar hebben een intentieovereenkomst getekend om een open breedbandnetwerk te realiseren in het buitengebied van Alkmaar. In de overeenkomst zijn de uitgangspunten en verantwoordelijkheden van beide de partijen vastgelegd.

Binnen de voormalige gemeenten Schermer en Graft-De Rijp is het internet in dorpskernen acceptabel, maar daarbuiten dikwijls slecht. Omdat traag internet tegenwoordig nogal belemmerend is, hebben een aantal inwoners de coöperatie BreedBand Alkmaar Buiten opgericht. Doel is om in de glasvezel in de grond te krijgen, vooral in de 'witte gebieden'.

De gemeente Alkmaar hecht groot belang aan de ontwikkeling van een duurzaam netwerk en bijbehorende diensten, en heeft dit vastgelegd in het coalitieakkoord. In 2018 moet de hele gemeente voorzien zijn van breedband internet. In april volgde een principebesluit met onvoorwaardelijke garantstelling voor financiering van de Bank Nederlandse Gemeenten, mits BAB een haalbare businesscase leverde, met sluitende begroting. De overeenkomst is een volgende stap naar realisatie van het netwerk.

Foto: wethouder Victor Kloos en Harm Harmenzon (BAB)
Pin It
Bekeken: 3897x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/