Mocht je nog geen last van vliegende mieren gehad hebben, dan komt dat nog of je hebt mazzel want het is zo weer voorbij. In deze periode komen ze met mooi weer heel even boven de grond, maar als ze dat doen, dan gebeurt dat massaal. Vanuit de hele provincie komen meldingen van overlast.

De vliegende mieren komen massaal voor één dag tevoorschijn, wanneer de tijd volgens de koninginnen om zich voort te planten rijp is. "Met dit soort weer krijg je koninginnevluchten", legt ongediertebestrijder Ralph Manten, gevestigd in Noord-Scharwoude, aan NH Nieuws uit. "Dat houdt in dat de mannetjes en vrouwtjes zich in de lucht voortplanten en dat het heel erg druk wordt rond de nesten."

Ondanks dat het zijn werk om is de beestjes uit te roeien, heeft Ralph bewondering over de insecten. "Het is wel een heel mooi natuurfenomeen", vertelt hij. "Ook omdat het zo explosief en in grote hoeveelheden gebeurt." En dan is het ook feest voor vogels die insecten eten.

Het hele interview met Ralph Manten is op nhnieuws.nl te zien.
Pin It
Bekeken: 5272x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/