Koel310|Expo verzorgt regelmatig exposities, maar deze keer is deze gekoppeld aan een groter geheel: het Alkmaar Loves 60’s Festival.  Dit vrolijke festival vindt plaats op zaterdag 24 juni.  Er zijn vier soorten kunst te bewonderen:  werken van Petra Wijmans, beeldmateriaal van het Regionaal Archief en het Beatles museum, en in het bijzonder foto's van Bernard Dov Wisser.

Petra Wijmans is een getalenteerd tekenaar die portretten maakt van bekende mensen zoals Jimmy Hendrix. Ze zijn zo levensecht, kleurrijk en zeer passend bij het 60’s thema. Uit het archief en het museum is  onder andere foto's en videoprojecties te zien van Alkmaarse stadsgezichten, reclames en berichten uit de jaren '60.

Dan Bernard Dov Wisser. De kunst van de eregast heeft in de jaren '60 in verschillende SoHo galeries gehangen en hij ging om met grootheden als Dennis Oppenheim, Andy Warhol, en Mary Travers van Peter Paul & Mary, en "zeer goede vriendin" Emmy Lou Harris. Wisser: “Om in die tijd in SoHo te zijn was zoiets als in Parijs zijn in de tijd van de impressionisten.”

Wisser is een geliefde professionele kunstenaar die nog steeds de hippie-spirit levende houdt. Zijn kunst spreekt jong en oud aan en wordt gekarakteriseerd als kosmisch en psychedelisch. “In de ware betekenis van die woorden en niet in populaire-sensationele zin.”

Het Alkmaar Loves '60 Festival duurt van 15:00 tot middernacht.
Pin It
Bekeken: 2634x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/