Alkmaar / Amsterdam, 02 februari 2014. De Alkmaarse Rugby Club was zondag kansloos tegen de Amsterdamse Studenten Rugby Club Ascrum en verloor met 55-0 na een ruststand van 31-0. In Amsterdam aangekomen zagen de Alkmaarders dat er een kunstgras rugbyveld lag in het stadion waar gespeeld zou worden. Dit weekend mocht er voor het eerst op gespeeld worden en de Alkmaarders hadden de primeur. Zelf had Alkmaar ook nog nooit een competitiewedstrijd gespeeld op een kunstgrasveld. Na afloop bleek dat er voortaan wat meer vaseline gesmeerd moet worden op de knieën en ellebogen, bijna alle spelers zaten onder de schaafplekken.

Vooraf was het al ingecalculeerd dat het een zware pot zou worden tegen de koploper in de eerste klasse en dat werd snel bewaarheid. Al na 2 minuten zette Ascrum-speler Becker de eerste punten op het scorebord toen hij met een slim kickje de Alkmaarse laatste man wist te passeren en een try in de hoek van het veld scoorde. De score werd al snel verdubbeld toen de nummer 8 Leenders na een gewonnen 5 yardsscrum over de blinde kant ging en ook een try in de hoek van het veld scoorde. Beide conversies gingen naast de palen, waardoor Alkmaar al vrij snel tegen een 10-0 achterstand aan keek. Alkmaar speelt het liefst op een zwaar veld om de tegenstander te slopen met zijn voorwaartsen en kon het snelle spel op het snelle veld dan ook niet bijbenen. "Man of the match" bij Ascrum Solley en wederom Becker bepaalden de ruststand op 31-0.

In de tweede helft ging het niet beter bij Alkmaar en langzaam maar gestaag liep de score voor de Ascrum verder op. Uiteindelijk bepaalde Solley de eindstand op 55-0. Volgende week speelt Alkmaar de cruciale wedstrijd tegen de Rotterdamse Studenten die vlak boven Alkmaar staan. Winst is essentieel om uit de directe degradatiezone te komen.

Pin It
Bekeken: 1037x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/