Alkmaar, 31 januari 2014. Burgemeester en wethouders stellen de raad voor om te kiezen voor nieuwbouw van het Poppodium Victorie naast het nieuw te bouwen filmtheater van JT op Overstad. Deze oplossing maakt een einde aan de nu krappe huisvesting van Victorie in de Breedstraat. Wethouder Anjo van de Ven: "Wanneer de raad ons voorstel overneemt, streven we nog in 2014 naar het slaan van de eerste paal". Op Overstad zal dan een tweede eigentijds cultureel cluster ontstaan met de bioscoop, Filmhuis Alkmaar, Podium Victorie, Hal 25 en Unieke Zaken.

In de nota 'Cultuur zonder grenzen 2.0' en in het coalitieakkoord staat aangegeven dat de huisvesting van Podium Victorie onvoldoende is en wordt als de reden genoemd dat het aanbod van Victorie niet voldoende aantrekkelijk is om de concurrentie met de podia in het zuiden van de provincie aan te kunnen. Bezoekersaantallen blijven achter bij de verwachtingen. Nieuwe huisvesting is dan ook nodig.

Er zijn een aantal locaties onderzocht, waaronder de Harmonie aan het Doelenveld, de Ringersfabriek bij de Noorderkade en de locatie Pettemerstraat, naast het nieuw te bouwen filmtheater. Uit het onderzoek bleek dat keuze voor de Pettemerstraat de beste exploitatiemogelijkheden biedt en bovendien een goede impuls kan zijn voor de ontwikkeling van Overstad.

Wethouder Anjo van de Ven benadrukt dat het voorstel dat er nu ligt er niet gekomen zou zijn zonder de steun van het gehele college: "Mijn collega-wethouders hebben, vanuit eigen budget, een bijdrage gedaan om Poppodium Victorie op Overstad mogelijk te kunnen maken. Wij gaan als college samen voor het poppodium en voor Overstad!

Pin It
Bekeken: 1402x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/