Alkmaar, 31 januari 2014. Na drie spannende auditiedagen zijn acht deelnemers geselecteerd voor de voorrondes van het VARA Leids Cabaret Festival 2014. Ook de Alkmaarder Riza Tisserand is geselecteerd voor deze 36ste editie. De voorronden van het festival vinden plaats op maandag 10 en dinsdag 11 februari. Riza stapt op de eerste dag het podium op om zijn kunsten te vertonen. Na de eerste ronde blijven er vijf deelnemers over voor de halve finale op donderdag 13 februari. Uiteindelijk gaan drie cabaretiers met elkaar de strijd aan voor de winst. De finale vindt plaats op zaterdag 15 februari in de Leidse Schouwburg.

De in 1973 in Amsterdam geboren Riza Tisserand bouwde podiumervaring op als rapper. In 2003 kreeg hij  zijn doorbraak met  'In de ban van dat ding', een dis op Brainpower. Samen met Yes-R en Ninthe bracht hij 'Actueel vandaag' uit na de moord op Theo van Gogh. In februari 2009 kreeg hij zijn break als cabaretier bij het comedygezelschap Comedy Explosion. Hiermee reist hij nog altijd het land door. Hij werd een van de favorieten van Gavier Guzman en dat leverde hem ook een vaste plek op bij Guzmania.

Riza's prestaties en die van zijn zeven concullega's zullen tijdens het Leids Cabaret Festival door een vakjury worden beoordeeld. Deze bestaat dit jaar uit Alexander Nijeboer (voormalig cabaret recensent Volkskrant), Kim Muller (programmeur Zaantheater), Roel Coppelmans (theaterdirecteur/programmeur Posttheater) en Nhung Dam (theatermaakster, actrice, regisseuse).

Het VARA Leids Cabaret Festival is al voor het 36e jaar een vooraanstaand podium voor cabarettalent. Gevestigde namen zoals Erik van Muiswinkel, Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Javier Guzman en recenter Katinka Polderman, Stefan Pop, Jeroen Leenders begonnen ooit hun carrière op het toneel van de Leidse Schouwburg.

 


Er zijn nog kaarten te koop voor de voorronden! Zie www.stadspodia.nlPin It
Bekeken: 1489x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/