Alkmaar, 30 januari 2014. Inwoners van Alkmaar en omstreken krijgen een behoorlijk hogere rekening van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier dan voorheen. Gemiddeld stijgen de tarieven met 6 procent, de uitschieter is 11,3 procent. Watersysteemheffing voor gebruikers gaat van € 83,94 naar maar liefst € 96,39. Ieder meerpersoons huishouden staat voor drie 'vervuilingseenheden' te boek. Dat betekent dat een samenwonend stel dus voor drie personen de dupe is. Het gemiddelde van 6 procent is hoger dan vooraf door het HHNK beloofd. De provincie is zich met de stijgingen gaan bemoeien, met name de PVV. 

De burger draait op om een behoorlijk opgelopen schuld van 556 miljoen euro niet nog groter te maken. Het hoogheemraadschap heeft dalende inkomsten en meer uitgaven. Met de klimaatverandering is het niet zo gek dat er hogere uitgaven zijn, maar de PVV vindt de toename absurd hoog en wil ook weten hoe het HHNK aan zoveel schuld komt. Daarbij komt ook nog eens de verwachting dat deze in het volgende meerjarenplan oplopen zal naar 650 miljoen.

In november gaf het hoogheemraadschap nog een enigszins positief signaal af door te melden dat het de stijging van belastinginkomsten met 4,9% iets naar beneden kon bijstellen met 4 miljoen euro en evengoed de begroting sluitend kon houden.

 

Pin It
Bekeken: 1645x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/