Alkmaar, 29 januari 2014. Het is allemaal,begonnen met een enthousiaste mail van drie brandweermensen. Dat enthousiasme opende deuren van Schoenfabriek Van Bommel die normaal gesproken gesloten blijven. De mail raakte een gevoelige snaar bij Floris van Bommel: "We hebben in het verleden samengewerkt met bekende acteurs, bands en een aantal grote sporters. Allemaal unieke talenten die als helden aanbeden worden. Het dubbele daarin is dat de echte helden van deze wereld, helden uit de keiharde dagelijkse realiteit soms wat overschaduwd worden". Er moest dus een brandweerschoen komen. En de kleur? Die stond al vast zelfs voordat er ook maar één woord over gesproken was: Brandweer-rood. Na een eerste aanzet door het ontwerpteam van Floris van Bommel waren het enkele suggesties vanuit de brandweer die van een leuke rode sneaker een niet mis te verstane brandweersneaker maakte. De blauw-witte striping op de zijkant van de schoen is een rechtstreekse verwijzing naar de striping op de zijkant van de bluswagens. En ook het officiele brandweerlogo maakt nog een keer duidelijk waar je mee te maken hebt. Floris: "Schroef vier wielen en een ladder op die sneakers en je ziet het verschil bijna niet meer tussen de schoenen en een echte brandweerwagen"

Brandweer Nederland is blij met de ode aan de brandweermannen en vrouwen en het goede doel dat er mee gesteund wordt. Schoenfabriek van Bommel schenkt de volledige opbrengst van de brandweersneaker aan de Nederlandse Brandwondenstichting. Zij hebben als missie brandwonden te voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum te beperken.De Brandwondenstichting doet dit zonder subsidies en overheidssteun. De Heren Brandweersneaker is vanaf nu verkrijgbaar bij Wijdeman Schoenen (www.wijdeman.nl). De dames sneaker heeft helaas wat vertraging opgelopen en zal naar verwachting eind februari beschikbaar zijn.

 

 

Pin It
Bekeken: 1524x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/