Alkmaar, 29 januari 2014. Alkmaar is centrumgemeente voor de opvang van dak- en thuislozen. In de regio stijgt het aantal economische dak- en thuislozen net als in heel Nederland. Het gaat veelal om mannen die zichzelf goed konden redden maar de crisis, vaak in combinatie met een echtscheiding, zorgde ervoor dat ze op straat terecht kwamen. Ze kunnen niet bij familie of kennissen terecht. De gemeente wil met een nieuwe doorstroomvoorziening voor economische dak- en thuislozen de druk op de daklozenopvang verminderen.

Wethouder Peter de Baat benadrukt het belang: "Er is een breed draagvlak om deze tijdelijke voorziening te realiseren. De economische dak- en thuislozen kunnen even op adem komen en hun leven op de rails krijgen. De opvang is tijdelijk en de begeleiding is minimaal. Een belangrijk doel is daarom snel de financiële huishouding op orde te krijgen. Hiervoor biedt schuldhulpverlening en budgetbeheer hulp. Daarnaast ligt de nadruk op het vinden van zelfstandige woonruimte, want de opvang is als tijdelijk bedoeld. Voor de locatie kijken we naar mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een leegstaand kantoor, schoolpand of een (antikraak) woning, die met minimale ingrepen geschikt wordt gemaakt voor opvang. We verwachten dat de tijdelijke doorstroomvoorziening dit voorjaar gereed voor gebruik is."

Pin It
Bekeken: 1385x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/