Schoorl, 14 januari 2014. De in 1989 opgerichte Stichting Natuurschool heeft de afgelopen 25 jaar méér dan 400.000 leerlingen van 4-15 jaar tot echte natuurambassadeurs gemaakt met haar originele schoolreisjes en excursies in de natuur. Puur op eigen kracht en zonder ooit één cent subsidie of geld van fondsen of loterijen te hebben ontvangen. Dit is een grote uitzondering in de wereld van natuur-organisaties.

Met een sterk concept, een hoofd barstensvol ideeën en wat spaargeld begon oprichter/directeur ib Huysman na zijn studie aan zijn eigen American Dream. Tijdens een seizoensbaan bij luchtvaartmaatschappij Martinair kwam hij veel in de VS en Canada. Bij onder andere het befaamde Vancouver Aquarium ontdekte hij dat natuur-educatie en belevingsprogramma's voor kinderen ook op een heel frisse, professionele en marktgerichte manier kunnen worden aangeboden.

Schoolreizen en excursies voor scholen zijn voor de Natuurschool inmiddels de ideale manier om grote aantallen kinderen/leerlingen in contact te brengen met de Nederlandse natuur. Na een eerste bestemming in Lauwersoog biedt de Natuurschool inmiddels zes schoolreisbestemmingen door heel Nederland, waaronder in Schoorl. Steeds meer scholen bezoeken de Natuurscholen, waar 'plezier met de hele klas' hand in hand gaat met 'een beetje slimmer worden'. Niet voor niets heeft de Natuurschool haar jubileumjaar 2014 uitgeroepen tot 'Jaar van de Slimme schoolreisjes'. Al meer dan 15 jaar is de Natuurschool actief in de duinen en op het strand van Schoorl. Zowel met Staatsbosbeheer als met Strandpaviljoen Hargen aan Zee bestaat een hechte samenwerking.

Nog elk jaar groeit de Natuurschool heel organisch door en met inmiddels 70 seizoensgidsen biedt ze ook werkgelegenheid en werkervaring aan vaak jonge, o.a net afgestudeerde leerkrachten, docenten en biologen. Ook voor 2014 is de Natuurschool nog op zoek naar een aantal geschikte kandidaten voor de functie van Natuurschoolgids in Schoorl. Meer informatie op de website van Natuurschool. Er is ook een video te zien om een indruk te krijgen van een dag bij de Natuurschool.

20140114 natuurschool 720x540

Pin It
Bekeken: 1466x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/