Alkmaar, 10 januari 2014. Vrijdag 14 en zaterdag 15 februari wordt voor de vierde keer het Hielander Whisky Festival in de Grote Kerk gehouden. Whiskyleveranciers presenteren op zo'n 2500 m2 hun beste whisky's, er zijn masterclasses op diverse niveaus te volgen, het publiek kan genieten van Schotse lekkernijen en is er heel veel whisky.

Liefhebbers krijgen uitgebreid uitleg over de whisky's en distilleerderijen. Ook andere onderwerpen komen aan de orde, zoals productieproces, kenmerken van whisky's, hout en vaten, water en turf, ketels en andere technische aspecten. De Ben Nevis Club zal zich weer inzetten voor gratis rondleidingen langs standhouders. Het Schotse restaurant Hielander uit Alkmaar zal tijdens het Whisky Festival haar activiteiten naar de Grote Kerk verplaatsen, zodat tijdens de proeverij ook heerlijk en in stijl gegeten kan worden.

Er zijn drie masterclasses te volgen: Brons, Zilver en Goud. Bij Brons legt Gerrit Duit uit hoe het komt dat whisky wereldwijd zo'n succes is geworden. De Zilver masterclass wordt gegeven door een telg uit een echte whisky-familie: Andrew Hart. Johan Lamond, winnaar van de prestigieuze 'Master of Malt' titel in 1987, verzorgt Goud. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop m.b.t. de masterclasses op de website van het festival

Zondag 16 februari is er tussen 12.00 en 15.00 uur een speciaal Schots ontbijt. Er kan genoten worden van Schotse delicatesses als Bacon Sausage, Haggis, Beans, Smoked Salmon en meer, met drie heerlijke whisky's en koffie als afsluiter. De muziek wordt verzorgd door de Schotse band 'The Bald Eagles'.

Net als voorgaande jaren zijn er drie sessies: vrijdag 14 februari van 18.00 tot 22.00 uur, zaterdag 15 februari van 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur. Kaartjes worden per sessie verkocht en kosten € 35,- per persoon, inclusief uniek proefglas en een festivalboekje. Toegangskaarten worden verkocht via TAQA Theater De Vest. Voor het festival geldt een minimum leeftijd van 18 jaar. Een geldig identiteitsbewijs is verplicht.

Pin It
Bekeken: 1336x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/