Alkmaar, 6 januari 2014. Het college van Alkmaar heeft voor de buurt Bergerhof in een zogenoemd 'afwijkingenbeleid' de regels voor schuren en overkappingen in de voortuinen vastgesteld. Begin 2013 heeft er in buurthuis De Eendracht overleg plaatsgevonden tussen buurtbewoners en wethouder Anjo van de Ven (OPA) over de schuurtjes en overkappingen. Ze op diverse plekken in de Bergerhof te vinden, maar volgens het bestemmingsplan staan ze daar illegaal. De huizen in de buurt Bergerhof zijn gebouwd in 1941 en 1942. Binnen is er maar beperkt ruimte voor opslag of stalling en de achtertuinen zijn meestal niet vanaf de openbare weg bereikbaar. Het verbod op plaatsing was ook volgens de wethouder niet meer houdbaar: "Mensen moeten anno 2013 hun kostbare spullen veilig kunnen bergen, ook al is dat in een beperkte ruimte."

 Tijdens het overleg in januari 2013 is afgesproken dat er gezocht zou worden naar een oplossing. Een werkgroep met een afvaardiging van bewoners uit de Bergerhof en ambtenaren van de gemeente hebben gezamenlijk gewerkt aan het Afwijkingenbeleid Bergerhof. In het beleid zijn kaders gesteld over bijvoorbeeld maximale hoogtes, oppervlaktes en bereikbaarheid van de huizen. Het resultaat is een duidelijke richtlijn voor overkappingen en schuren in de voortuinen. 

Het ontwerp heeft, zoals wettelijk verplicht, voor inspraak ter inzage gelegen. Er zijn in totaal 19 reacties ontvangen. Naar aanleiding van deze reacties is in samenwerking met de werkgroep het beleid verder verbeterd en aangepast. Op 17 december 2013 heeft het college het definitieve afwijkingenbeleid vastgesteld. Vanuit de afvaardiging van buurtbewoners is aangegeven dat de samenwerking met de gemeente als 'prettig' is ervaren, waarbij alle partijen gezamenlijk hebben meegedacht en meegepraat over dit afwijkingenbeleid. 

Pin It
Bekeken: 1225x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/